U, de petitionaris
Boom helmkade

Bescherm de bomen in Castricum

765 ondertekeningen

In Castricum is voor het kappen van bomen geen vergunning vereist. Stem voor herinvoering van de kapvergunning! Na publicatie van de aanvraag voor een kapvergunning hebben belanghebbenden de tijd om zich te informeren over de reden voor de voorgenomen boomkap en kunnen dan eventueel bezwaar maken.

Petitie

Wij

Leden van de Bomengroep Transitie Castricum en de bewoners die opkomen voor de bomen in Castricum

 

constateren dat:

  • Dat bomen naast de opname van CO2 ook verder voor een gezonde leefomgeving zorgen en een positieve invloed hebben op het welzijn van mens en dier.
  • Dat de bomen in Castricum sinds het opheffen van de kapvergunning vogelvrij zijn geworden.
  • Dat de belanghebbende omwonenden niet meer worden ge├»nformeerd over voorgenomen boomkap.
  • Dat bij herinvoering van de kapvergunning de vergunningsaanvraag kan worden beoordeeld door de omwonenden. Zij kunnen dan informeren naar de reden voor de kap en kunnen er dan eventueel bezwaar tegen maken.

 

en verzoeken

  • De gemeenteraad van Castricum om de verplichting om een vergunning aan te vragen voor het kappen van bomen weer in te voeren.
  • De kapvergunningsaanvragen tijdig te publiceren.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Castricum 
Petitieloket:
Einddatum:
15-05-2022 
Petitionaris:
Bomengroep Transitie Castricum 
Organisatie:
Transitie Castricum  
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Kieskompas Gemeenteverkiezingen Castricum

Voor de invoering van de kapvergunning zijn volgens het kieskompas: PvdA, D66, Groen Links, De Vrije Lijst, Lokaal Vitaal..

03-03-2022

voortzetting petitie

Op 13 oktober 2021 hebben we de petitie ingediend in het gemeentehuis van Castricum. Burgemeester Mans heeft de (toen) ruim 650 handtekeningen in ontvangst genomen in aanwezigheid van zo'n 15 sympathisanten.

+Lees meer...

Inmiddels is de petitie besproken in de gemeenteraad en heeft daar nog niet tot een positief resultaat geleid. We gaan daarom door met onze lobby om de kapvergunning weer ingevoerd te krijgen. Meer nieuws volgt......

18-11-2021

Indiening petitie op 13 oktober

Onze petitie is nu door 640 mensen ondertekend. Op woensdagmiddag 13 oktober zullen we de petitie presenteren aan onze burgemeester, meneer Toon Mans, in aanwezigheid van een klein aantal genodigden.

+Lees meer...

Er zal verslag worden gedaan van de plechtigheid in onze lokale krant De Castricummer en op de Facebook pagina's van Transitie Castricum en Bomen over Bomen.

06-10-2021