You, the petitioner
Boom helmkade

Bescherm de bomen in Castricum

765 signatures

In Castricum is voor het kappen van bomen geen vergunning vereist. Stem voor herinvoering van de kapvergunning! Na publicatie van de aanvraag voor een kapvergunning hebben belanghebbenden de tijd om zich te informeren over de reden voor de voorgenomen boomkap en kunnen dan eventueel bezwaar maken.

Petition

We

Leden van de Bomengroep Transitie Castricum en de bewoners die opkomen voor de bomen in Castricum

 

establish that:

  • Dat bomen naast de opname van CO2 ook verder voor een gezonde leefomgeving zorgen en een positieve invloed hebben op het welzijn van mens en dier.
  • Dat de bomen in Castricum sinds het opheffen van de kapvergunning vogelvrij zijn geworden.
  • Dat de belanghebbende omwonenden niet meer worden ge├»nformeerd over voorgenomen boomkap.
  • Dat bij herinvoering van de kapvergunning de vergunningsaanvraag kan worden beoordeeld door de omwonenden. Zij kunnen dan informeren naar de reden voor de kap en kunnen er dan eventueel bezwaar tegen maken.

 

and request

  • De gemeenteraad van Castricum om de verplichting om een vergunning aan te vragen voor het kappen van bomen weer in te voeren.
  • De kapvergunningsaanvragen tijdig te publiceren.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Castricum 
Petition desk:
Closing date:
2022-05-15 
Lead petitioner:
Bomengroep Transitie Castricum 
Organisation:
Transitie Castricum  
Website:

History

Signatures

Updates

Kieskompas Gemeenteverkiezingen Castricum

Voor de invoering van de kapvergunning zijn volgens het kieskompas: PvdA, D66, Groen Links, De Vrije Lijst, Lokaal Vitaal..

2022-03-03

voortzetting petitie

Op 13 oktober 2021 hebben we de petitie ingediend in het gemeentehuis van Castricum. Burgemeester Mans heeft de (toen) ruim 650 handtekeningen in ontvangst genomen in aanwezigheid van zo'n 15 sympathisanten.

+Read more...

Inmiddels is de petitie besproken in de gemeenteraad en heeft daar nog niet tot een positief resultaat geleid. We gaan daarom door met onze lobby om de kapvergunning weer ingevoerd te krijgen. Meer nieuws volgt......

2021-11-18

Indiening petitie op 13 oktober

Onze petitie is nu door 640 mensen ondertekend. Op woensdagmiddag 13 oktober zullen we de petitie presenteren aan onze burgemeester, meneer Toon Mans, in aanwezigheid van een klein aantal genodigden.

+Read more...

Er zal verslag worden gedaan van de plechtigheid in onze lokale krant De Castricummer en op de Facebook pagina's van Transitie Castricum en Bomen over Bomen.

2021-10-06